Home / Up / Βραβείο Νέων / Βραβείο Π.Ε. / Βραβείο Τόκιο / Βραβείο ιδρύματος "Βότση" / Βραβείο Μικρού αναγνώστη / Οδική ασφάλεια / Αστέρι ευχής / Βραβείο ΚΠΕ


 

 

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΜΑΣ

Το σχολείο μας ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες εκδίδει από τη σχ χρονιά 1997-98) και το περιοδικό “ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ”. Είναι ένα περιοδικό 34 σελίδων και τα θέματά του έχουν σχέση με τους μαθητές, αλλά και τους κατοίκους του χωριού (ιστορία, ήθη έθιμα, παραδόσεις). Με το δεύτερο τεύχος, συμμετείχαμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό της εφημερίδας “ΝΕΑ”. Στο διαγωνισμό αυτό, στον οποίο συμμετείχαν πάνω από 300 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, τα "ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑΤΑ" κέρδισαν το πρώτο βραβείο, γεγονός που μας γέμισε (δικαίως) χαρά, ικανοποίηση και περηφάνεια.
 

Η βράβευση έγινε στην Αθήνα το Μάιο του 1998. Παρόντες ο υπουργός Παιδείας κ Γεράσιμος Αρσένης, ο Υπουργός Τύπου κ Ρέππας, ο Υφυπουργός Τύπου κ Αθανασάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ Αβραμόπουλος κι άλλοι επίσημοι. Από το σχολείο μας παραυρέθηκαν οι δάσκαλοι Κοντοκώστα Ουρανία, Παπαχρήστου Αστέριος, Γαζέτης Γιάννης και ο μαθητής Παπαναστάσης Αστέριος. Το βραβείο παρέδωσε στο σχολείο μας ο κ Αβραμόπουλος.
  

 Η εκδήλωση ήταν εξαιρετική, καθώς επίσης και η όλη διοργάνωση από πλευράς των "ΝΕΩΝ". Εκτός από τη φιλοξενία ενός συναδέλφου και του μαθητή περιελάμβανε επισκέψεις σε εκθέσεις (Θησαυροί της Αρμενίας, Έκθεση Περιοδικού Σχολικού Τύπου), επίσκεψη και ξενάγηση στο Μέγαρο Μουσικής, συναυλία στο κατάστημα Μετρόπολις με το Στέφανο Κορκολή ο οποίος μάλιστα έγραψε και τραγούδι για τα παιδιά.
   Ο δάσκαλος Παπαχρήστου Αστέριος μαζί με το μαθητή Παπαναστάση Αστέριο εμφανίστηκαν στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ “Κυρίες και Κύριοι” και μίλησαν για το σχολείο μας, το χωριό μας και το περιοδικό μας.
  

Το πιο σπουδαίο όμως ήταν το ότι βρεθήκαμε μαθητές και δάσκαλοι απ’ όλα σχεδόν τα μέρη της Ελλάδας. Κάναμε παρέα και συζητήσαμε με τον Πάνο και το Βαγγέλη από τις Σέρρες, το Νίκο και τη Φανή από την Κρήτη, τον Κώστα και τον Δημητράκη από τη Λέρο, τον Δημήτρη και τον Γιάννη από την Αθήνα. Αποφασίσαμε τότε με πολλούς συναδέρφους να συνεργαστούμε κάτι το οποίο και κάνουμε. Τους στέλνουμε το περιοδικό μας και μας στέλνουν τα δικά τους.      Θέλουμε να πιστεύουμε πως κάποια στιγμή ίσως μπορέσουμε να επισκεφτούμε κάποια σχολεία και βέβαια θα θέλαμε να μας επισκεφτούν όσοι από τους φίλους μπορούν.

Το ταξίδι μου στην Αθήνα

   Το ταξίδι μου στην Αθήνα ήταν μια υπέροχη εμπειρία για μένα γιατί γνώρισα πολλούς ανθρώπους, έκανα πολλούς φίλους και είδα πράγματα που ίσως να μην έβλεπα ποτέ στη ζωή μου.
   Σ’αυτό το ταξίδι γνώρισα ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. Γνώρισα δημοσιογράφους της εφημερίδας “Νέα”, όπως την κ. Αλεξίου η οποία μου έδειξε και τα γραφεία της εφημερίδας, τον κ. Καραμπάτση, τον κ. Ζώτο. Πήγα στο κτίριο της ΕΡΤ και συμμετείχα σε εκπομπή της κ. Βαγιάννη.
   Επισκέφθηκα πολλά μέρη της Αθήνας όπως το Μοναστηράκι, τον Εθνικό Κήπο, τη Βουλή, το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το Μέγαρο Μουσικής όπου είδα τους θησαυρούς της Αρμενίας. Περισσότερο όμως με γοήτευσε ο Παρθενώνας,αυτό το θαύμα του χρυσού αιώνα του Περικλή.
   Γνώρισα πολλά παιδιά από άλλα σχολεία της Ελλάδας με τα οποία γίναμε φίλοι και έχουμε αλληλογραφία, όπως με το Δημήτρη από τη Λέρο αλλά και άλλους.
  
Ήταν ένα ταξίδι αλλιώτικο από τ’ άλλα. Θα το θυμάμαι σ’ όλη μου τη ζωή.

Στέριος Παπαναστάσης